Wij zijn Marjolein Schepers en Miranda van der Velden. Samen met onze kinderen Bram en Kate, onze Flatcoated retrievers Juul, Melle en Daantje wonen wij in Brabant. 

Bij mij, Marjolein, is alles begonnen toen ik 9 jaar was. Bij mijn tante zag ik wat jachttraining inhield omdat zij met Duitse staande langharen werkt. Dat wilde ik toen ook maar dan wel met mijn eigen hond. Mijn hart lag toen al bij een Flatcoated retriever. Maar mijn lieve ouders kozen voor mij als verrassing een Heidewachtel uit. Deze was op hun pad gekomen. Zonder stamboom. Gewoon een eenmalig nest. Mijn ouders hadden toen nog geen idee of ik op mijn 9 jarige leeftijd het wel vol zou houden. Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Mijn moeder maakte mij wakker en vroeg me of ik mee ging om voor Oma naar een nieuwe kast te kijken. Dit zag ik natuurlijk niet zitten. Tot dat ze me vertelde: ''Marjolein, je wilde toch graag een Jachthond?'' Toen was ik zo uit mijn bed en we gingen de auto in op weg naar Reusel. Daar was Bram! Met Bram heb ik echt een fantastische tijd gehad. De jachthondenschool waar ik jachttraining met Bram deed organiseerde 3 keer per jaar een wedstrijd. Waar wij altijd trouw aan mee deden. Toch kriebelde de liefde voor de Flatcoated retriever nog steeds. Een paar jaar later toen ik 17 jaar was kwam in 2009 mijn allereerste Flatcoated retriever. Beau. Wat was dit een geweldige hond met een enorme passie voor werken! Beau was altijd vrolijk, haar staart en haar tong stonden nooit stil. Ze wilde alles voor me doen en wilde altijd werken. Een geweldige hond! Ik mis haar nog iedere dag. In 2016 is zij helaas overleden aan een tumor in haar schouder. In 2012 leerde ik Miranda kennen. Ik heb haar geholpen met het zoeken naar een Flatcoated retriever. Daar kwam Guus. Helaas maakte Guus al snel de keuze om met mij aan het werk te gaan. 

Guus kwam omdat een jaar ervoor Miranda haar eerste Flatcoated Mooz was overleden. Die Quiet Woods Xymphoni Mozart had ook haar besmet met het virus. Samen hebben ze heel veel jachttraining gedaan en helaas nooit een diploma behaald omdat Mooz al op 5 jarige leeftijd overleed aan een tumor in zijn onderbeen. Met Guus had ze plannen om opnieuw een poging te doen een diploma in de wacht te slepen maar Guus had een ander plan. Die ging werken met mij en wederom was Miranda Flatcoated loos. Omdat een nieuwe jachthond er nu even niet inzat met te drukke werkzaamheden heeft ze gekozen voor een ras dat ook past bij de trimsalon die ze runt. En zo kwam Siebe de Golden Doodle. En die Siebe loopt de sterren van de hemel......bij de jachttraining!!! Beiden hebben wij dus een grote passie voor de Flatcoated retriever. ‚Äč

Helaas is Guus in April 2019 overleden. Op 12-12-2019 is Juul bevallen van 8 prachtige pups. Hier hebben wij een reu uitgehouden, Melle. Melle is een heerlijke hond. Een hele vriendelijke reu met veel passie. Het is een heerlijke knuffelbeer. Helaas is Siebe in Juli 2020 overleden. Onze roedel bestaat nu uit Juul, Melle, Daantje en Beertje. (Beerje is de kleine keeshond van onze (bonus) dochter Kate.

Op 3 maart 2021 is Daantje in onze roedel gekomen. Omdat we met Juul niet meer verder fokken hopen we in de toekomst een nestje te kunnen doen met Daantje. Maar eerst lekker pup en puber zijn!