Nieuws

8 Oktober 2022
Melle op de Workingtest in Schijndel.
Jaaa hij deed het!. Mijn grote vriendelijke reus Melle haalde vandaag zijn Workingtest diploma met 80/100 punten bij de Golden Retriever Club. Helaas miste hij 1 dummy waarbij hij in een hekje moest springen. Maar na 9 maanden geen wedstrijden met Melle gelopen te hebben was vandaag ons enige doel geen puberstreken. Dat is gelukt! Geen puber streken en dan ook nog een mooi diploma. Trots op Melle!

Workshop Markeren met Melle.
28 September 2022

Samen met Melle mee gedaan aan een leuke workshop (markeren) bij Erik Verzijl. Melle heeft het goed gedaan. De workshop stond in het teken van markeren. We hadden leuke oefeningen en Melle heeft het erg goed gedaan. Ook erg blij met deze foto's die gemaakt zijn van Melle door Erik Verzijl.

3 September 2022
Onderlinge wedstrijd bij Gerrit van Alphen Jachttraining.
Vorig jaar heb ik met Melle 2 mooie C diploma's gehaald. Ik wilde graag met hem naar de workingtesten op C niveau. Rustig aan beginnen. Helaas dacht Melle er op zijn eerste workingtest vorig jaar anders over en had erg last van zijn puberstreken. Omdat ik altijd heel erg gestresst ben op een wedstrijd en het vertrouwen even was weggezakt hebben Melle en ik 8 maanden geen wedstrijden gedaan en zijn we gewoon lekker gaan door trainen. Vandaag een onderlinge thuis wedstrijd met Melle gedaan. Het waren meervoudige proeven met zowel wild als dummy's. Samen met een andere baas/hond vormde je een koppel en je deed alle proeven samen. Ook dit was voor mij en Melle een nieuwe ervaring. Melle mocht een koppel zijn samen met Flatcoated Sifan van José van de Rande. Ik had geen verwachtingen van Melle en ik zou alleen al super blij zijn als op zo'n dag als vandaag zijn puber streken niet de kop op duiken. We hebben hier 8 maanden naar toe gewerkt dan is het ook leuk om resultaat te zien. Melle heeft het super gedaan, geen puber streken, al het wild en de dummy's kwamen binnen. Ook bij zijn koppel vriendinnetje Sifan kwam alles binnen. Melle en Sifan behaalde samen als koppel ook nog de 1e prijs! Hoe leuk is dat, een super boost voor mijn vertrouwen.

Super trots op Melle. Gerrit van Alphen en José van Klooster ontzettend bedankt voor de leuke dag en de goede organisatie!

20 Augustus 2022
Fotoshoot bij Margriet Kersbergen
Margriet Kersbergen heeft een mooie fotoshoot gemaakt van Juul, Melle en Daantje. Ik ben echt ontzettend blij met de foto's! Wat kan ik hier van genieten. Ik heb zelf een hele goede camera. Ieder zijn hobby/vak maar hier kan ik niet tegen op fotograferen!

7 Augustus 2022
Op stap met Senna en Fly.
De baasjes van Fly hadden een privé terrein afgehuurd voor de honden. De baasjes van Senna gingen ook mee, Wij hadden 4 uur lang het hele terrein voor onze flatjes alleen. Wat een paradijs! De baasjes van Fly hadden ook een heerlijke picknick verzorgd. Het was een heerlijke ochtend. De honden hebben genoten en de baasjes ook! 

8 Juli 2022
Zo Moeder, zo Zoon.
Al op jonge leeftijd apporteerde Mama Juul heel graag wild. Van kraaien tot grote ganzen. Hoe groter hoe liever. Deze week had ik voor Melle een sleep getrokken met een gans. Ook zoon Melle had er geen problemen mee.

19 Juni 2022
Op stap met Fly en Dex,
Wij vinden het altijd erg leuk om onze gefokte hondjes weer terug te zien. Pup eigenaren blijven altijd van harte welkom bij ons! Vandaag hebben wij Dex terug gezien. Bandje roze uit het nest. Fly en de baasjes van Fly waren ook gezellig mee gegaan naar de Zeeuwse kust. Wij vonden het erg leuk om Dex weer eens terug te zien. Beach Boy Dex heeft een geweldig leven bij zijn baasjes in Middelburg, Fly en Dex zijn de twee lever reuen uit het nest.

28 Mei 2022
Clubmatch Flatcoated Retriever Club. 
Vandaag was de clubmatch van de Flatcoated Retriever Club. Daantje had ik ingeschreven voor de show en zij mocht vandaag mee doen. Ze heeft het erg goed gedaan en haalde een Uitmuntend. Super knap van Daantje! 

2 Mei 2022
Gezondheidsuitslagen en exterieur keuring.

Velvet Hunters Love Supreme ´´Daantje´´
Gisteren met Daantje mee gedaan aan de ringtraining met aansluitend een exterieur keuring van de Flatcoated Retriever Club. Daantje haalde een Uitmuntend met de complimenten van de keurmeester. Altijd leuk.

Vandaag kwamen ook de officiële uitslagen binnen.
HD A, norbergwaarde 40. ED Vrij. Patella. Een kant Vrij normaal en de andere kant Vrij Flexibel. Ogen Vrij, inclusief gonio.

Super blij

11 Februari 2022
Oogonderzoek Daantje
Daantje
Velvet Hunters Love Supreme.
Vrij van alle erfelijke oogafwijkingen en vrij van gonio.

Super blij mee!

3 Februari 2022
Juul 6 jaar.

Lieve Paffie, Mama paffie, Moeders ofwel Juul.

Gefeliciteerd met je 6e verjaardag, wij hopen nog lang van je te genieten!

5 Januari 2022
Daantje 1 jaar.
Hiep hiep hoera voor Daantje. Wat gaat de tijd snel. 1 jaar. Gefeliciteerd lieve Daantje.

12 December 2021
Melle 2 jaar.
Lieve Melle, grote reus, mijn dikkop, 2 jaar geleden werd je bij ons geboren. Je bent een heerlijke hond en ik hoop nog lang van je te mogen genieten. Gefeliciteerd lieve Melle.

2 Oktober 2021
C Certificaat Melle.
Mijn maatje. Vandaag deed hij het voor de 2e keer. Een mooi C diploma en de 2e plaats. Super trots op Melle. Heerlijke hond!

18 September 2021
Eerste wedstrijd met Melle.
Vandaag met Melle mee gedaan aan de diploma dag in Oudewater. Ingeschreven voor de C. Voor Melle zijn eerste diploma dag en met een mooi C diploma naar huis. Onze eigen gefokte reu en voor het eerst helemaal zelf getraind met veel dank aan Aukje Wind voor alle handvaten en Edwin Vogelesang bedankt voor alle inzet en alle gezellige train uurtjes die we samen doorbrengen. Nu lekker workingtesten met Melle. Super trots. 

12 September 2021
Clubmatch Werkende Flatcoated Retriever Groep
Melle en Daantje hebben meegedaan aan de kcm van de Werkende Flatcoated Retriever Groep. Mooie rapportjes. Melle 4e plaats Zeer Goed en Daantje 3e plaats Veel belovend. Knappe hondjes!

31 Augustus 2021
Fly op visite.
Wij vinden het altijd erg leuk om onze eigen gefokte honden terug te zien. Pup eigenaren zijn dan ook altijd meer dan welkom bij ons! Vandaag zagen wij Fly terug, De knappe lever reu uit het nest. 

8 Augustus 2021
Show in Gorinchem.
Melle en Daantje hun eerste show in Gorinchem. Voor de eerste keer hebben ze het goed gedaan. Een Zeer Goed en 4e plaats voor Melle. Veel belovend en 1e plaats voor Daantje. We wisten de mindere punten van Melle, onze grote reus, maar vooral een geweldige reu met een mooi karakter. Mijn maatje.

12 Juni 2021
Op bezoek bij Senna.
Vandaag op bezoek bij Juul haar dochter, Melle zijn zusje en Daantje haar nichtje. Lieve Senna en haar lieve baasjes, heerlijk hondje! . Senna had nog nooit met haar pootjes van het vaste land af gezwommen. Met liefde en plezier ging ik mee het water in. Senna is geslaagd! Ze zwemt! Senna haar baasje was zo blij dat hij zelf ook in het water kwam om van dit moment te genieten.

3 Maart 2021
Dubbele gevoelens, welkom Daantje!
Omdat Juul na haar nest last kreeg van hevige schijnzwangerschappen, zij niet meer zichzelf was en last kreeg van haar rug, hebben wij besloten om niet meer met haar te fokken. Ik had graag met haar nog een tweede nestje gedaan en daar dan een teef uit aangehouden, Het welzijn van mijn honden vind ik het aller belangrijkste en daarom hebben wij besloten niet meer met Juul te fokken en om haar te laten stelleriseren. Dit heeft haar heel erg goed gedaan, ze is grotendeels weer de oude Juul. Ik vind het natuurlijk erg jammer, maar dit is wel het beste voor Juul.

Omdat ik in de toekomst toch wel heel graag wil verder fokken en ik heel tevreden ben over de lijn van de dek reu die ik op Juul heb gebruikt. Ben ik in die lijn op zoek gegaan naar een teefje. Leonie Doeve gaf aan een nest te gaan fokken met Sommer. Sommer en Vinter (dek reu die ik op Juul gebruikte) zijn volle broer en zus. Uit de combinatie Sommer x Toff kregen wij een teefje. Velvet Hunters Love Supreme Daantje. Welkom in onze roedel Daantje! 

8 Februari 2021
Gezondheidsuitslagen Melle.

Trots op onze eigen eerste gefokte reu. Trust My Wings Love Comes First.

HD A.
Patella: Vrij-normaal. 
ED Vrij.
Ogen Vrij.
Gonio niet vrij

3 Februari 2021
Juul 5 jaar.
Gefeliciteerd lieve Juul met je 5e verjaardag

12 December 2020
Ons first nestje 1 jaar!
Vandaag is ons eerste gefokte nestje 1 jaar geworden. Gefeliciteerd lieve Abel, Dex, Melle, Fly, Zjarissa, Senna, Benthe en Sky. Geniet van jullie verjaardag en laat je lekker verwennen!

12 December 2020
Melle 1 jaar.

Hiep hiep hoeraaa!!

Onze lieve Melle is vandaag 1 jaar. We hopen nog lang te mogen genieten van onze "mini Vinter". Ook alle broers en zusjes gefeliciteerd!

7 Augustus 2020
Stellerisatie Juul.
Na lang nadenken lig je nu op de operatie tafel voor sterilisatie. Je had altijd al last van schijnzwangerschap. De ene keer wat erger dan de andere keer. Je hebt een prachtig nest van 8 pups gegeven. Na het nest werd je niet meer de oude en je schijnzwangerschap was nog erger dan voorheen. Af en toe ben je zelfs tegen het depressieve aan. Ik had graag nog een nest met je willen doen want je hebt prachtige kinders gegeven maar voor mij is je welzijn belangrijker. We hebben nu gekozen voor jou welzijn en hopen dat je straks weer beter in je vel zit. Bregje Van de Meulengraaf heel erg bedankt voor alle goede zorgen voor Juul en voor onze andere honden die je altijd bij staat, zelfs langs de zijlijn, bedankt!

2 Augustus 2020.
Op bezoek bij Abel.
Gister op bezoek geweest bij bandje grijs. Ofwel Abel. Daarna nog een wandeling in het bos gemaakt met veel Flatcoateds. Super gezellig! Abel is een heerlijke hond. De kleinere uitvoering van onze Melle. Op de foto Melle en Abel samen en Juul met haar beide zoons.

26 Juli 2020
Zjarissa, Senna en Fly.
Vandaag weer een paar heerlijke puppers terug gezien van Juul x Vinter. Zjarissa, Senna en Fly waren samen met hun baasjes naar ons gekomen om een heerlijke wandeling te maken. Jullie hebben heerlijke honden, Echte Flatcoateds!! Op de linkse foto Fly, Zjarissa, Melle en Juul. Op de rechter foto met Senna erbij.

19 Juli 2020.
Op bezoek bij Dex,
Vandaag zagen wij Dex terug. Dex heeft een fantastisch leven met zijn familie bij het strand van Middelburg. Ze hebben hier een eigen huisje genaamd Dex op het honden strand. Het was heel leuk om deze lieve jongen terug te zien. Lieve Beach Boy Dex!

12 Juli 2020
Op bezoek bij Zjarissa.
Vandaag op bezoek geweest bij bandje rood ofwel Zjarissa en hun andere flatcoated Hjari. Zjarissa heeft een super leuk leven. Met veel gezellige dieren om haar heen op de boerderij. Een heerlijke roedel honden. Het was super leuk om Zjarissa terug te zien!

20 Juni 2020.
Op bezoek bij Senna.

Vandaag de eerste stamboom weggebracht naar lieve Senna. Wat een heerlijk hondje! Complimenten voor de baasjes. Wij keken hier enorm naar uit omdat wij het baasje van Senna nog niet ontmoet hadden. Het vrouwtje van Senna uiteraard wel. Wij mochten mee werken aan het verjaardag cadeau van haar man. Hij wilde al jaren een Flatcoated.. Haar man was dolblij, Senna is met open armen vol liefde en blijdschap ontvangen. Het doel is bereikt. Senna en haar baasje zijn twee pootjes op een buik, 

Maart 2020
De pups zijn uitgevlogen
Inmiddels zijn alle pups uitgevlogen. Het was een geweldige ervaring, ik heb enorm genoten. Wij wensen Zjarissa, Benthe, Sky, Senna, Fly, Dex, Abel en Melle heel veel geluk bij hun nieuwe baasjes. We hopen jullie binnenkort eens terug te zien. Geniet van jullie pups!

3 Februari 2020
Juul 4 Jaar
Hiep hiep hoera! 4 jaar geleden was je zelf een puppy en nu ben je een trotse Moeder van 8 pups. Gefeliciteerd lieve Juul

1 Februari 2020
Even voorstellen, Melle!
Mag ik aan jullie voorstellen. Trust My Wings Love Comes First. In het dagelijks leven Melle. Melle is bandje blauw uit het nest en gaat bij ons blijven wonen. Al snel werd ik in het nest erg verliefd op Melle. Ook qua karakter past hij het beste bij mij. Hij vind dat zelf ook. Al snel was het duidelijk dat Melle heel graag bij mij blijft. Welkom lieve Melle!

 

24 Januari 2020
Fotoshoot
Vandaag heeft Brigitte Peeters ons nest pups op de foto gezet. De pups hebben zich voorbeeldig gedragen. Dit was een hele leuke ervaring en de pups staan er prachtig op!

12-12-2019
Juul haar pups zijn geboren!
Jaaaa! Daar zijn de dan. De pups van Juul en Vinter. Op 12-12-2019 is Juul bevallen van 8 prachtige pups. 4 zwarte teefjes, 2 zwarte reutjes en 2 lever reutjes. Moeder en pups maken het goed. Met dank aan mijn lieve Tante, zij heeft de bevalling gedaan. Ook met dank aan de hulp van Miranda en Kate. Heerlijke pupjes, nu genieten!!

13 November 2019
‚ÄčJuul is drachtig!

Vier weken geleden is Juul succesvol gedekt door Velvet Hunters Let Them Talk ''Vinter''. Samen met Juul dit spannende avontuur gestart. Gisteravond zijn we naar Sleeuwijk geweest voor een dracht echo. Wat was dit spannend! Voor ons was het wel duidelijk. Al snel na de dekking veranderde Juul haar gedrag. Ze werd heel vrolijk en heel erg hongerig. Alles wilde ze op eten en ging overal op zoek naar eten.  Haar tepels werden erg dik en roze. Ons vermoede werd gisteravond bevestigd. Op de echo hebben ze 8 pups gezien. We wachten nu in spanning af en half December verwachten we de pups. 

8 Juni 2019
Vandaag heb ik met Juul mee gedaan aan de Talentenjacht van de Werkende flatcoated retriever groep. Dit is een soort workingtest met alleen maar Flatcoated Retrievers. Heel erg leuk om een hele dag alleen maar Flatocateds aan het werk te zien met hun baasjes. Juul heeft mooi werk laten zien. Helaas hebben we 1 dummy gemist. Geeft niets, ik ben trots op haar. Juul is een heerlijk hondje!

2 Juni 2019
Vandaag was de jaarlijkse clubmatch van de Flatcoated retriever club. Ik vind het altijd erg leuk. Een show met alleen maar Flatcoated retrievers. Heerlijk. Juul werd vandaag voorgebracht door mijn wederhelft Miranda. Samen deden ze dit heel erg goed en Juul haalde een mooie Uitmuntend. Super trots. We kijken alweer uit naar volgend jaar en dan hopen we er ook met onze pup te staan. 

26 Mei 2019
Vandaag deed ik met Juul mee aan de Certificaat dag van de Golden Retriever Club. Wij behaalde helaas geen B diploma maar wel een C diploma. Waterwerk kan Juul thuis tijdens het trainen ontzettend goed maar op de wedstrijd met alle druk en spanning blijft het soms een lastige heuvel. Het over water wilde daarom vandaag niet lukken. Al de rest ging heel erg goed. We hebben een leuke dag gehad!

9 April 2019
Vreugde en verdriet. 

Wij zijn heel blij dat ons voorgenomen fokplan is goedgekeurd door de Flatcoated Retriever Club en voldoet aan de eisen. Wij zijn hier erg blij mee en kijken heel erg uit naar dit nestje. Kijk voor meer informatie op onze pagina puppies. Vorig week op 6 April hebben wij met heel veel verdriet afscheid moeten nemen van onze lieve Guus. Wat is het stil zonder hem en wat zullen we je missen! Onze blij ei en vrolijke clown. Dag lieve Petuut, Dag lieve Guus. 

3 Februari 2019
Juul jarig.

Vandaag is Juul alweer 3 jaar geworden. Wat gaat de tijd snel en wat is ze uitgegroeid tot een lieve en mooie volwassen dame. Ze heeft een erg stabiel karakter, is altijd tevreden en heeft veel werkpassie. Ze is graag voor me aan het werk en ik met haar. Wat kijken we enorm uit naar een pup van haar. Ik hoop dat we nog lang van onze Juul mogen genieten! 

1 Februari 2019
Show in Eindhoven. 

Vandaag ben ik met Juul naar de show in Eindhoven geweest. Shows lopen zijn niet zo mijn ding. Maar ik vind het wel belangrijk om te weten wat de keurmeesters van Juul vinden. Haar min en plus punten. In me zoektocht naar de dekreu vond ik het fijn om te weten zodat de dekreu Juul haar eventuele min punten kan aanvullen met zijn sterke pluspunten. We hebben een leuke dag gehad. Onze dank gaat heel erg uit naar Aukje Wind. Zij heeft Juul voor ons geshowd. Dit was voor Aukje de eerste keer dat ze de ring in ging met Juul. Samen deden ze het heel erg goed!