Wij fokken kleinschalig Flatcoated retriever puppy's. Wij fokken alleen op het moment dat we zelf een puppy aan willen houden uit het nest. Wij fokken volgens het fokreglement van de Flatcoated retriever club. Juul voldoet aan de eisen van de vereniging. Werk, show en gezondheid. Wij werken met een juridisch getoetste koopovereenkomst.

Onze honden leven niet in kennels maar wonen bij ons in huiselijke kring. De pups zullen bij ons in de woonkamer geboren worden en opgroeien bij ons in huiselijke kring. Ze zullen al vroegtijdig kennis maken met alle dagelijkse dingen. De pups worden goed begeleid en worden goed gesocialiseerd. De pups zullen 7 a 8 weken bij de moeder blijven. De pups zullen onder andere kennis maken met mensen, kinderen, andere honden, geluiden. Ook worden de pups buitenshuis gesocialiseerd. Ze zullen dan onder andere mee gaan in de auto, naar de dierenarts, naar het bos, de markt, winkels e.d. Met 7 weken vind er een puppytest plaats van de Flatcoated retriever club.  Hier zal worden gekeken naar het gedrag van de pups. Na deze test kunnen wij een goede baas-hond combinatie maken.  

Alle pups krijgen een VacciCheck, worden volledig ontwormt en zullen gechipt zijn als ze het nest verlaten. Van beide ouderdieren is een DNA profiel gemaakt bij Raad van Beheer. Ook van de pups zal een DNA profiel aangemaakt worden. Zodra wij de stambomen en DNA certificaten van de pups binnen hebben gekregen van Raad van Beheer komen wij deze bij alle pupkopers persoonlijk langs brengen. 

Omdat ik al veel gewerkt heb met mijn eigen Flatcoateds zijn er een paar eigenschappen waaraan mijn Flatcoated en het toekomstige nest aan moet voldoen. Wat ik graag wil zien in mijn Flatcoated: Werken met veel passie, een goed doorzettingsvermogen, een goede neus en snelheid. Ze moeten ook in staat zijn een probleem zelf op te lossen.  De Flatcoated retriever werkt graag voor en met zijn baas maar heeft zo af en toe ook eigen ideeën. Sommige zullen dit als een hinderlijke eigenschap zien. Voor mij is dit een groot avontuur en een uitdaging!